Σύνδεση / Εγγραφή

Μαθαίνοντας από την ιστορία

Εκπαιδευτικοί Μαθητές

Τα βιβλία εργασίας "Ας μάθουμε από την Ιστορία" έχουν αναπτυχθεί από καθηγητές ιστορίας. Πέντε διαφορετικά ιστορικά επεισόδια σας προσκαλούν να βιώσετε την ιστορία και να μπείτε στο ρόλο διαφορετικών ηθοποιών. Ανθρώπων που ήταν παρόντες σε μια σημαντική στιγμή της ιστορίας της δημοκρατίας. Πώς θα αποφασίζατε εσείς στη θέση τους; Για 4 επεισόδια υπάρχουν επίσης ταινίες μικρού μήκους που έχουν παραχθεί από μαθητές.

Επεισόδιο 1: Ψωμί για το Παρίσι!

Ένα επεισόδιο για την πορεία των γυναικών στη Γαλλική Επανάσταση Φυλλάδιο Διαδραστική παρουσίαση για την τάξη Διαδικτυακή διαδραστική παρουσίαση Ταινία (Αγγλικά)

Επεισόδιο 2: Βγες από την σκιά

Ένα επεισόδιο για τον αγώνα των γυναικών για το εκλογικό τους δικαίωμα Φυλλάδιο Διαδραστική παρουσίαση για την τάξη Διαδικτυακή διαδραστική παρουσίαση Ταινία (Αγγλικά)

Επεισόδιο 3: Η ημέρα που άλλαξε την σύγχρονη Ελλάδα

Επεισόδιο για τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών για σύνταγμα Φυλλάδιο Διαδραστική παρουσίαση για την τάξη Διαδικτυακή διαδραστική παρουσίαση Ταινία (Αγγλικά) Ταινία (Ελληνικά)

Επεισόδιο 4: Η ανακάλυψη της βανίλιας από έναν μικρό πρώην σκλάβο

Ένα επεισόδιο για την ένταξη πρώην σκλάβων στην κοινωνία μετά την απελευθέρωσή τους Φυλλάδιο Διαδραστική παρουσίαση για την τάξη Διαδικτυακή διαδραστική παρουσίαση Ταινία (Αγγλικά)

Επεισόδιο 5: Ταραχές στο Αντάλεν

Ένα επεισόδιο για τον αγώνα των Σουηδών εργατών για τα δικαιώματά τους Φυλλάδιο